День 9-10. 22-23.07.17

22.07. День дев’ятий. Вихідний.


Цього дня загін готувався до фестивалю української творчості, зранку в таборі проходив конкурс фонтанів з піску, а ввечері на пляжі відбувалася тематична «піратська вечірка». Також сьогодні поїхала частина дітей з Чернігова, які перебували в таборі раніше. В моєму загоні це – троє дітей. В першій половині дня діти були зайняті тим, що створювали фонтани з піску. Головною умовою конкурсу було те, що фонтан повинен дійсно працювати – з цього повинна литися вода. Під керівництвом вихователя діти успішно впорались з цим завданням та посіли перше місце. А в другій половині дня діти готувалися до «піратської вечірки» - на захід потрібно біло підготувати символ загону – тотем, та представити його, з чим діти також впорались.

 




23.07. День десятий.

Сьогодні загін продовжував підготовку до фестивалю української творчості, від загону виступала Владислава з піснею Злати Огневич «Запали вогонь». Також перед пляжем в таборі було організовано екологічний рейд «Зона екологічного комфорту» - загальне прибирання території табору. А на пляжі частина дітей займалася виготовленням корабля з підручних матеріалів, який оцінювався журі.
Після сніданку перед пляжем було оголошено загальне прибирання території. Кожен загін отримав свою ділянку, яку потрібно було привести в порядок. Моєму, та другому загону потрібно було прибрати бетонну алею вздовж табору. Більша частина дітей відповідально поставилися до цього завдання, оскільки інвентаря не вистачало на всіх, то діти розподілили чергу між собою та швидко впоралися з завданням. Як завжди, знайшлися діти, які були незадоволені роботою, але їх вдалося переконати в тому, що потрібно допомагати табору та тримати в чистоті місце, де вони живуть. Після цього частина дітей зайнялися виготовленням корабля з підручний матеріалів для загальнотабірного конкурсу. Основною умовою участі було те, що корабель повинен бути плаваючим. Діти збудували великий корабель, який за легендою належав піратам. На жаль, корабель не зміг добре плавати, тому за підсумками журі загін посів друге місце серед всіх загонів. Інша частина дітей допомагали готуватися до фестивалю української творчості. Вони придумували номер та хореографію до пісні Владислави. Решта дітей відпочивали на пляжі, грали в волейбол та інші ігри. Після обіду для загону було проведено заліковий виховний захід «Фотоквест». Діти були поділені на команди, отримали завдання і повинні були зробити фотографію, що відповідала певній тематиці. Для дітей це стало дуже цікавим заходом, вони із задоволенням робили фотографії. Ввечері відбувся фестиваль української творчості. Цей захід не оцінювався журі, але всі високо оцінили номер Владислави, і запропонували їй виступити з цією піснею на урочистому закритті зміни.
Загалом діти перебували в гарному настрої, певне незадоволення в них викликала необхідність брати участь в прибиранні території, але вони розуміли, що це необхідна справа. Також їм сподобалося виготовляти корабель, деякі діти займалися подібним вперше, тому для них це був дуже цікавий та корисний досвід. 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День 1-2. 14-15.07.2017

Виховний захід, фотозвіт

День 3-4. 16-17.07.17