День 11-12. 24-25.07.17

24.07. День одинадцятий.

Сьогодні з табору поїхала частина дітей і Дніпра. З мого загону це двоє хлопців, таким чином в загоні залишилося 22 дитини. Уранці діти займалися виготовленням повітряного змія, відпочивали на пляжі та грали в рухливі ігри. Ввечері, після тихої години в таборі було влаштовано квест, після якого всі загони отримали солодкі призи, а після вечері в кінозалі було влаштовано циркову виставу.
На ранковому пляжі проводився конкурс повітряних зміїв з підручних матеріалів. Окрім зовнішнього вигляду та презентації оцінювалась також здатність змія до польоту. Ми зробили змія з паперу, фольги та розмалювали в українському стилі. Для презентації було придумано легенду про те, що назву «повітряний змій» було дано в Україні, коли на подібному виробі з Китаю прилетів маленький вужик. Люди на землі побачили його та назвали «літаючий змій». Наш змій в підсумку посів перше місце серед всіх загонів. Цікавим було те, що ніхто з дітей не вмів робити повітряного змія до цього, тому їм було цікаво робити і вчитись одночасно. Також з тими дітьми, які не були зайняті виготовленням змія, разом з другим загоном, було влаштовано гру «Мафія». Суть гри  полягає в тому, що гравцям потрібно вирахувати «мафію», яка вбиває «мирних жителів». Гра надзвичайно захопила дітей, згодом до нас стали приєднуватися діти з інших загонів. Їм було цікаво грати тому, що це була інтелектуальна гра, яка давала можливість поспілкуватися з дітьми з інших загонів, спробувати себе в різних ролях. Після тихої години всі загони взяли участь в квесті, який проводився по всій території табору. Завданням загону біло пройти по маршрутному листу, на якому біло написано зашифровані назви зупинок. На кожній з зупинок (всього їх було 8) потрібно було виконати завдання, пов’язане з її назвою. Наприклад, на станції «Відгадайка» потрібно було розгадувати загадки, або на станції «Вмілий стрілець» потрібно було поцілити в дартс. Дітей дуже мотивувала можливість отримати солодкі призи за участь, також вони відчули себе єдиною командою, їм дуже сподобалося розшук зупинок. Після цього діти пішли до кінозали, кули приїхав цирковий колектив з виставою. Ця вистава зайняла цілий вечір, діти із захопленням дивилися на фокуси, трюки з тваринами, сміялися з клоунів.

Цей день для дітей став дуже цікавим завдяки новим іграм та заняттям, таким як виготовлення повітряного змія та гра в «Мафію». Діти перебували в гарному настрої, були активними та веселими. 




25.07. День дванадцятий

Цього дня на пляжі не проводилися загальнотабірні конкурси, тому діти з різних загонів зібралися на «Мафію». Інша частина дітей грали у волейбол на футбол. Також ми розпочали підготовку до конкурсу «Танці народів світу». Кожен загін в результаті жеребкування отримав країну, і повинен був представити національний танець. Моєму загону дісталася Іспанія, і ми почали підготовку до конкурсу. В цьому конкурсі не була обов’язковою участь всього загону, тому загальна кількість учасників склала 6 чоловік. А ввечері для дітей була влаштована розважальна програма «СтартТінейджер», яка включала в себе різноманітні конкурси та рухливі ігри.

За рахунок того, що зранку на пляжі не було ніяких конкурсів, діти відпочивали, спілкувалися з дітьми з інших загонів та вільно проводили час.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День 1-2. 14-15.07.2017

Виховний захід, фотозвіт

День 3-4. 16-17.07.17